top of page

do 27 apr

|

Pàu HQ Antwerpen

Keynote @ Pàu

Met digital product design bedrijf Pàu denken we na over hoe we digitale technologie in dienst van de mens kunnen stellen.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Keynote @ Pàu
Keynote @ Pàu

Tijd & locatie

27 apr 2023, 19:00 – 22:00

Pàu HQ Antwerpen, Frankrijklei 115, 2000 Antwerpen, België

Over het evenement

HOE TECHNOLOGIE IN DIENST STELLEN VAN DE MENS?

Anno 2023 is digitale technologie niet meer weg te denken uit onze dagelijkse levens. Dat maakt het ons als mens op vele vlakken gemakkelijker – onze digitale compagnon wordt ons second brain, smart assistant en steeds vaker een tool om onze creativiteit te stimuleren en capteren. Anderzijds stelt de digitalisering iedereen van ons voor een grote uitdaging: we moeten onze manier van werken en communiceren voortdurend aanpassen aan nieuwe technologische ontwikkelingen.

Hierdoor staan ook digital product designers voor een uitdaging: hoe kunnen zij digitale producten ontwikkelen die in dienst staan van de mens? Hoe kunnen zij digitale technologie op een optimale manier inzetten om het succes en welzijn van mensen centraal te zetten? Pàu gaat deze uitdaging expliciet aan met als baseline: "Think Human. Act Digital". In deze sessie pakt De Virtuele Mens deze slogan uit vanuit een filosofisch perspectief. Wat betekent het precies om technologie in dienst te stellen van de mens? Waar liggen de grenzen? Wat zijn opportuniteiten?

De avond wordt gevuld met een lezing van onze mede-oprichter Anthony Longo, een panelgesprek en een muzikaal intermezzo van Aaron Wajnberg (Koninklijk Conservatorium Antwerpen). 

Deel dit evenement

bottom of page