top of page

ma 13 dec

|

De Groene Waterman

Boekvoorstelling "Wij, Robots"

Hoe ver dringt artificiële intelligentie onze levens binnen? Over deze vraag gaan we in gesprek met prof. Lode Lauwaert (KU Leuven) naar aanleiding van zijn nieuwe boek: "Wij, Robots".

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Boekvoorstelling "Wij, Robots"
Boekvoorstelling "Wij, Robots"

Tijd & locatie

13 dec 2021 19:30

De Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 Antwerpen, Belgium

Over het evenement

Hoe ver dringt Artificiële Intelligentie onze levens binnen? 

Op deze vraag zoeken we op maandag 13 december een antwoord samen met professor filosofie Lode Lauwaert (KU Leuven). Zijn nieuwe boek, Wij, robots: Een filosofische blik op technologie en artificiële intelligentie, helpt ons daarbij op weg. Is technologie neutraal? Beseffen we voldoende dat Big Tech weet wat onze seksuele oriëntatie, levensbeschouwelijke voorkeur en emoties zijn? En wordt de wereld sinds de digitale revolutie bestuurd door ingenieurs, of zijn hun uitvindingen slechts een product van de samenleving? En meer...

We nodigen je uit om in de geliefde kelder van De Groene Waterman kennis te maken met deze thema's en ook zelf het gesprek mee te voeren. We vragen Lode welke nieuwe (en oude) uitdagingen ons te wachten staan in het digitale tijdperk en hoe we ermee om moeten gaan. Daarna is er ruime tijd voor vragen uit het publiek. We sluiten uiteraard af met een drankje. 

Het boek werd gepubliceerd door Uitgeverij Lannoo en zal ter plekke verkrijgbaar zijn. Het evenement is gratis, maar we vragen je wel te registreren. 

Tickets

  • Boekvoorstelling "Wij, Robots"

    Dit ticket geeft je toegang tot de boekvoorstelling.

    € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page