top of page

do 13 okt

|

Het Bos

KmfA '22 | In de cloud of uit de grond?

Panelgesprek over technologie en klimaat op het Klimaatfestival Antwerpen 2022.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
KmfA '22 | In de cloud of uit de grond?
KmfA '22 | In de cloud of uit de grond?

Tijd & locatie

13 okt 2022, 20:30 – 14 okt 2022, 22:00

Het Bos, Ankerrui 5/7, 2000 Antwerpen, Belgium

Over het evenement

Digitale technologie wordt vaak gezien als hét reddingsmiddel voor de klimaatcrisis. Maar is dat wel zo evident? Tijdens dit panelgesprek gaat de Virtuele mens in dialoog met experts over technologie en klimaat: Tine Hens, Paulan Korenhof & Tim Leers. We nemen met hen en met het publiek digitalisering als reddingsmiddel voor de klimaatcrisis kritisch onder de loep. We ontkrachten de mythe dat wat digitaal is alleen 'in the cloud' bestaat en denken na over hoe klimaat, technologie en sociale onrechtvaardigheid samenhangen.

Panelleden:

TINE HENS (zij/haar) is auteur, historica en klimaatjournaliste. Je kent haar misschien van haar bijdragen in MO* magazine en Knack, waar ze klimaatverandering en sociale uitdagingen naast mekaar onder de loep legt. Ze schreef daarnaast ‘Het Klein Verzet’ (2015) en ‘Het is allemaal de schuld van de Chinezen. En andere dooddoeners over het klimaat’ (2021).

PAULAN KORENHOF (zij/haar) is postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Wageningen, maar was in een recent verleden ook beleidsadviseur en heeft een artistiek kantje. Haar onderzoek richt zich op de materiële dimensies van digitale technologieën en het gebruik van ‘digital twins’ in de landbouwsector.

TIM LEERS (hij/hem)  is Machine Learning Engineer bij dataroots, een bedrijf dat zich richt op slimme oplossingen op basis van artificiële intelligentie. Daarin denkt hij actief mee na over de ecologische implicaties van digitalisering. Hij biedt ons een exclusieve inkijk in hoe een databedrijf omgaat met de klimaatcrisis.

Reserveer je plekje via https://www.klimaatfestivalantwerpen.be/nl/calendar/events/in-de-cloud-of-uit-de-grond . 

Deel dit evenement

bottom of page